Coachen met paarden

Bij de trainings- en coachingstrajecten van D’n Hoef spelen paarden een belangrijke rol. Dat lijkt op het eerste oog misschien vreemd, maar paarden zijn zeer bijzondere dieren die ongelofelijk gevoelig zijn voor de signalen die jij als mens geeft. Men zegt dan ook wel dat paarden de spiegel van onze ziel zijn. Contact leggen met een paard is een ontdekkingsreis naar jezelf. Dit komt omdat een paard alle bewuste en onbewuste communicatie feilloos aanvoelt. Het paard ziet en voelt direct wat hij aan je heeft en neemt een bepaalde positie in (gaat bijvoorbeeld voor of naast je staan) of ‘vertelt’ je wat door bijvoorbeeld te briesen of te zuchten. Dit natuurlijk kuddegedrag zegt veel over jouw gevoel en gedachtes.

begeleiding op zaterdag

Zo merk je dat

Als je niet open naar jezelf bent, andere dingen zegt dan je denkt, met een verborgen agenda werkt, dan heeft het paard dat door. En laat dat ook merken. Het draait je gewoon letterlijk de rug toe of probeert als het ware door je heen te lopen. Aan de reactie van het paard weet je dan, dat je jezelf nog een beetje voor de gek aan het houden bent, dat je het probleem nog niet voldoende erkend of opgelost hebt. Het mooie hierbij is dat het paard geen boodschap heeft aan rationele denkprocessen. Als je de rationele keuze hebt gemaakt om een leidinggevende positie te gaan bekleden, maar je bent er nog niet aan toe, dan zal het paard je dat laten blijken.

Op naar de toekomst
D’n Hoef heeft in de jarenlange praktijk bewezen hoe effectief het begeleiden van mensen met inzet van het paard is. Daarom begint een trainings- en coachingstraject altijd met een eerste kennismaking met het paard. Na deze verhelderende, en soms ook confronterende sessie, worden deelnemers uitgedaagd en begeleid om de signalen van het paard om te zetten naar positieve acties en veranderingen.

Dn Hoef Lierop, coaching met het paard

HET PAARD ALS SPIEGEL

Bij de trainings- en coachingstrajecten van D’n Hoef spelen paarden een belangrijke rol. Dat lijkt op het eerste oog misschien vreemd, maar paarden zijn bijzondere dieren die ongelofelijk gevoelig zijn voor de signalen die jij als mens geeft. 

Lees meer