
De meeste kinderen groeien gezond en gelukkig op en krijgen voldoende begeleiding van ouders, school, buurt en sportclub. Hebben kinderen en hun ouders gespecialiseerde begeleiding nodig dan biedt D’n Hoef uitkomst. Onze ambulant begeleiders staan voor u klaar.
Omdat de begeleiding altijd maatwerk is, kunnen we hier moeilijk aangeven waar deze uit zal bestaan. Samen wordt bepaald wat ‘de beste weg’ is. Er kunnen huis- en schoolbezoeken nodig zijn, ouderbegeleiding en voordat we in de thuisomgeving aan de slag gaan zijn er op maat trajecten mogelijk waarbij gespecialiseerde pedagogische begeleiding met het paard wordt aangeboden voor het hele gezin.
Team
De medewerkers van D'n Hoef kijken vooral naar wat iemand kan. Er wordt werk gemaakt van ieders talent. Dit alles vanuit hun professionele achtergrond en brede ervaring. Bij D'n Hoef vind je de volgende specialisaties:
Leren door te doen
Werken met paarden betekent "leren door te dóen". Dat vinden kinderen vaak fijn en maakt ze extra toegankelijk. Want als je beweegt, denk, doe en voel je van alles. Door vervolgens op de júiste manier te bewegen, kun je gedrag positief beïnvloeden en eventuele psychische klachten wegnemen of verminderen. In die zin heeft gespecialiseerde begeleiding met paarden ook veel weg van PMT (psychomotorische therapie). Alleen worden nu paarden ingezet en vindt deze gespecialiseerde begeleiding niet in de gymzaal plaats, maar heerlijk in de buitenlucht.
Gespecialiseerde begeleiding met paarden kan je o.a. helpen om:
Financiering
Zorg voor jeugdigen/jongeren met een indicatie (PGB, WLZ, ZIN) wordt door de gemeente of verzekering vergoed. Dit kunt u regelen via de op gezins- en jongerencoaches van centrum voor jeugd en gezin of via de huisarts.
Zorg voor volwassenen wordt door de WMO vergoed.
Via dit formulier kunt u uw kind of uzelf aanmelden voor begeleiding. Zodra wij uw aanmelding hebben ontvangen, nemen we contact met u op. Bij het ontvangen van dit formulier leggen wij ook altijd contact met school en de gemeente.
D'n Hoef hanteert tijdens equitherapie verschillende werkvormen die allemaal helpen bij het ontwikkelproces van kinderen. Bij orthopedagogisch voltigeren bijvoorbeeld (turnen op het paard) zoekt het kind constant naar balans waardoor het zich beter leert te concentreren en zijn motorische ontwikkeling verbetert. Maar ook grondwerk en mennen zijn geschikte werkvormen. In de omgang met het paard leert het kind zich sociaal te ontwikkelen en werkt het aan zijn interactie en communicatieve vaardigheden. Tijdens een deel van de therapie werken ouders en kinderen samen (systemisch werken). Equitherapie wordt ook aan volwassenen gegeven.