D'n Hoef Lierop, training en coaching

Natuurlijk leren

Bij D’n Hoef staat ‘Natuurlijk leren’ centraal. In een prachtige, landelijke omgeving staat een multidisciplinair team van deskundigen klaar om kinderen, hun ouders, (jong)volwassenen en professionals te begeleiden om hun doelen te bereiken. Zeer effectief in een aangename sfeer.

begeleiding op zaterdag

Nieuwsbericht

Zorgboerderijen zijn niet elkaars concurrenten

Drie 'zorgboerderijen' in Someren hebben ieder flink uitgebreid of gerenoveerd. Op 7 mei laten ze het resultaat eendrachtig aan het publiek zien.

Er zijn meer overeenkomsten dan verschillen: ze zijn alle drie Somerense familiebedrijven, ze bieden ieder op hun eigen manier zorg, leren mensen omgaan met hun beperkingen en ze zijn flink aan het klussen aan hun optrekjes zodat ze zich op hun open dag op 7 mei goed aan het publiek kunnen presenteren. Zorgtuinderij Wijnen, Pedagogisch Centrum Den Hoef en zorgboerderij Onder Ons zien elkaar niet als concurrenten.

"Omdat wij elkaar goed kennen kunnen we cliënten gemakkelijk doorverwijzen naar elkaar", zegt Toos Wijnen van de gelijknamige zorgtuinderij. Die werd vorig jaar juni hard getroffen door de extreme hagelbui. "Onze zorgkas werd verwoest maar nu zo opgebouwd dat die weer bekend en vertrouwd is in de beleving van de cliënten." De planten kunnen weer in de kas. "En dat is goed nieuws voor onze trotse mensen die het werk erg graag doen."

Bij Pedagogisch centrum Den Hoef in Someren kwamen ze na 15 jaar ruimte tekort voor de dagopvang van voornamelijk jonge mensen met onder andere gedragsproblemen. "De bungalow van de buurman kwam te koop en die zijn we nu aan het verbouwen", zegt Hansje Welten van Den Hoef. "Van het zwembad wordt een theater gemaakt, er komen leerplekken waar cliënten kunnen studeren én een zorgboerderijwinkel waar geleerd wordt hoe met geld om te gaan."

Derde in rij, Marijke van 't Klooster die bij Toos nog stage heeft gelopen en van Hansje nuttige tips meekreeg, startte op de boerderij van haar ouders met zorginstelling 'Onder Ons'. Die boerderij is nu een wintertuin rijker waar de, meestal, oudere cliënten met een vorm van dementie en andere hulpvragen de dag kunnen doorbrengen in een ruimte met veel licht en uitzicht op het boerenbedrijf. Marijke ziet met plezier hoe de mensen zich echt op hun plek voelen, want de wintertuin is al af en toe in gebruik.

Meer over de open dag: zorgboerderijonderons.nl