Opleiding

D’n Hoef biedt een aantal opleidingen, gespecialiseerd in het aanleren van gedragsveranderingen en zijn bestemd voor iedereen die met kinderen werkzaam is. De opleidingen worden gegeven door de docenten van D’n Hoef, allemaal zeer ervaringsdeskundig en betrokken op het gebied van gedragsveranderingen.

De opleidingen zijn zowel individueel als In Company te boeken.

VAKTRaining Interventie met het paard

Kinderen en tieners met specifieke hulpvragen zijn er vaak bij gebaat wanneer ze ondersteuning krijgen bij het versterken van hun executieve functies. Het is bewezen dat hulpverlening met paarden hierbij zeer effectief is. Het paard heeft een positief effect op het leervermogen, de zelfreflectie en de bewustwording van kinderen. In deze opleiding leert de HBO-geschoolde professional hoe paarden methodisch en ervaringsgericht kunnen worden ingezet ter versterking van de executieve functies.

VAKTRAINING  
Interventie met het paard (69 SKJ-registerpunten)

In 12 dagdelen ontwikkel je je tot gespecialiseerd begeleider met paarden ter versterking van de executieve functies bij kinderen en adolescenten. Hierbij ligt de nadruk op kinderen met gedragsproblemen. Na iedere bijeenkomst ga je actief binnen jouw bedrijf aan de slag met de lesstof, praktijkopdrachten uitvoeren en literatuur bestuderen. Binnen 1 jaar groei jij door naar dé gespecialiseerde begeleider met een SKJ goedgekeurde post-HBO opleiding.

Bestemd voor Afgestudeerde jeugdhulpverleners en leerkrachten
Duur: 12 dagdelen van 4 uur, 13.00-17.00 uur 
Data 2021:/2022 onder voorbehoud: 6 sept, 20 sept, 18 okt, 15 nov, 13 dec 9.00-17.00 uur (tussentoets, 10 jan, 7 febr, 7 mrt, 4 april, 2 mei, 6 juni (examen)
Kosten: € 1.500,- ex BTW 
Kosten in company: 
€ 7.500,- ex BTW inclusief Boek 'Help, mijn juf is een paard', bronnenboek, eigen intervisiegroep
Aanmelden: tot 1 maand van tevoren

LONGEERLESSEN
Leren Longeren

In 8 avonden leer je de basistechniek van het longeren. Met name voor mensen die in de voltigesport longeren.

Bestemd voor (aanstaande) longeurs 
Duur: 7 avonden van 2 uur 18.30 - 20.30 uur
Data 2021:  6 sept, 13 sept, 20 sept, 27 sept, 4 okt, 11 okt,en 18 okt. (examen)
Kosten: € 225,- ex BTW 
Aanmelden: tot 1 maand van tevoren

PAARDRIJDEN
Centered Riding

Door het volgen van centered riding lessen herken je de aspecten van een goede houding waarbij de wervelkolom de basisstructuur vormt. Centered Riding gaat om leren paardrijden vanuit je botstructuur, om meer symmetrie in je lichaam te houden en te kiezen of en welke spieren je inzet tijdens het rijden. Hierdoor communiceer je helder met jouw paard, kun je de bewegingen van jouw paard beter volgen en bereik je een dynamische balans in volle harmonie.

Tijden
Maandagavond, Dinsdagmiddag
Woensdagavond., Zaterdagmiddag

Bestemd voor Ruiters op alle niveaus, zowel springen als dressuur
Data: Op afspraak 
Kosten: € 45,-
(45 min. op locatie, 
binnen 10 km van Lierop) 
Kosten: € 50,- 
(45 min. op locatie, 
meer dan 10 km vanuit Lierop) 
Kosten: € 50,- 
(45 min. op paard van D’n Hoef) 
Inclusief Theorie 'lichaam paard en mens'

Aanmeldformulier Opleidingen

Interesse in een van onze opleidingen? Meld je dan nu aan via onderstaand formulier. Zodra wij je aanmelding hebben ontvangen, nemen we contact met je op.