Opleiding

D’n Hoef biedt een aantal opleidingen, gespecialiseerd in het aanleren van gedragsveranderingen en zijn bestemd voor iedereen die met kinderen werkzaam is. De opleidingen worden gegeven door de docenten van D’n Hoef, allemaal zeer ervaringsdeskundig en betrokken op het gebied van gedragsveranderingen.

De opleidingen zijn zowel individueel als In Company te boeken.

VAKTRaining Interventie met het paard

Kinderen en tieners met specifieke hulpvragen zijn er vaak bij gebaat wanneer ze ondersteuning krijgen bij het versterken van hun executieve functies. Het is bewezen dat hulpverlening met paarden hierbij zeer effectief is. Het paard heeft een positief effect op het leervermogen, de zelfreflectie en de bewustwording van kinderen. In deze opleiding leert de HBO-geschoolde professional hoe paarden methodisch en ervaringsgericht kunnen worden ingezet ter versterking van de executieve functies.

“.....dat is het verschil van deze cursus en mijn Social Work opleiding. Deze cursus is direct praktisch inzetbaar, waardoor de theorie direct te koppelen is aan mijn dagelijkse werk. Hierdoor zal deze kennis altijd een rol zal blijven spelen in mijn werk.”

“De training was een stukje herhaling ten opzichte van mijn SPH-opleiding een groot deel nieuwe kennis in het werken met paarden. Het koppelen van deze zaken om een goede sessie te kunnen opzetten heb ik met name ervaren.”

“Ik vond het fijn dat zij door haar kennis op iedere vraag van ons een duidelijke uitleg had met een concreet voorbeeld. Dit maakte het voor mij erg duidelijk.”

VAKTRAINING  
Interventie met het paard

In 12 dagdelen ontwikkel je je tot gespecialiseerd begeleider met paarden ter versterking van de executieve functies bij kinderen en adolescenten. Hierbij ligt de nadruk op kinderen met gedragsproblemen. Na iedere bijeenkomst ga je actief binnen jouw bedrijf aan de slag met de lesstof, praktijkopdrachten uitvoeren en literatuur bestuderen. 

Bestemd voor Afgestudeerde jeugdhulpverleners en leerkrachten
Duur: 12 dagdelen van 4 uur, 9.00-13.00 uur 
Data 2023 :
Nog niet bekend. Voor meer informatie mailen naar: jannekevandongen@dnhoef.nl
Kosten: € 1.750,- ex BTW 
inclusief Boek 'Help, mijn juf is een paard', bronnenboek, eigen intervisiegroep
Aanmelden: jannekevandongen@dnhoef.nl

“De grootste verandering op het gebied van methodiek is het bewust werken aan een doel. Voor het starten van de VIP training werkte ik ook wel met een doel, maar was dit doel niet bewust gericht op de executieve functies en de leefgebieden. Door de sessies/opdrachten voor te bereiden en te evalueren op de aangegeven punten, kreeg ik er steeds beter zicht op aan wat er allemaal naar voren kwam tijdens de sessies.”

“Voor de VIP training was ik niet bewust aan het werken aan de transfer naar de verschillende leefgebieden. Nu bespreek ik vrijwel altijd in welke situatie een cliënt het geleerde toe zou kunnen passen. Door te evalueren met de cliënt kan ik deze informatie gebruiken om de volgende sessie te plannen.”

“Tijdens de cursus ben ik weer geprikkeld om naar mezelf te kijken en mijn handelingsmogelijkheden te vergroten. De concrete en intense ervaringen van verschillende oefeningen hebben voor het grootste deel bijgedragen aan mijn ontwikkeling, waardoor ik me des te meer besef dat dit voor deelnemers hele belangrijke ervaringen zijn. Met de juiste begeleiding kunnen ze daar heel veel van leren, wat naar mijn idee dé kracht is van het ervaringsleren.”

Aanmeldformulier Opleidingen

Interesse in een van onze opleidingen? Meld je dan nu aan via onderstaand formulier. Zodra wij je aanmelding hebben ontvangen, nemen we contact met je op.