BG_Boom_7

Ontspannen en genieten van de natuur

VOOR JONG EN OUD

Kinderen t/m 16 jaar die niet naar school kunnen, zijn op de zorgboerderij welkom voor zorgonderwijs. Daarbij ligt de nadruk minder op onderwijs en meer op zorg. Oudere kinderen en volwassenen kunnen er terecht voor dagbesteding en begeleiding. De omgang met en verzorging van de dieren is een essentieel onderdeel van onze aanpak.

TIJDELIJKE OVERBRUGGING

De zorgboerderij biedt een tijdelijke overbrugging op weg naar een volgende stap. Kinderen stromen veelal via de time-out groep van pedagogisch centrum D’n Hoef door naar regulier onderwijs. (Jong)volwassenen komen aansluitend vaak via vrijwilligerswerk weer terug in een betaalde baan of gaan een opleiding volgen. Zo kunnen ze bij D’n Hoef starten met de mbo-opleiding dierverzorging op niveau 1 of 2 en doorstromen naar het reguliere onderwijs.

Atelier

De zorgboerderij is uitgebreid met een atelier waar kinderen en jongvolwassenen bijzondere, natuurlijke producten maken. Van vogelhuisjes en snuisterijen tot heerlijke zelfgemaakte jam. De producten die in de dagbesteding, de time-out en op de groepen worden gemaakt, mogen de cliënten zelf verkopen in de Zorgboerderijwinkel op Vaarsehoef 3 in Lierop.

Ook de konijntjes die op D’n Hoef gefokt en tam gemaakt worden door de cliënten, zijn te koop. De opbrengst komt geheel ten goede aan cliënten van D’n Hoef.

atelier-2
onderwijs 1
Zorgboerderij 002
Zorgboerderij 001
Zorgboerderij 3