V2

Voltigevereniging

Voltige is een paardensport waarbij je samen oefeningen op een paard doet. Iedereen kan het. Het is een teamsport voor jongens en meiden vanaf 5 jaar waarbij we wekelijks trainen in vaste teams. Een team bestaat uit maximaal 8 kinderen. Er zijn 4 teams en ieder team heeft een vaste longeur, instructeur en een assistent instructeur 

De paarden waarmee getraind wordt zijn KWPN-paarden, twee Haflingers en voor de allerkleinsten een pony. Voordat je de oefeningen op het paard gaat uitvoeren, oefen je eerst op een oefenton die Kareltje genoemd wordt.

begeleiding op zaterdag

V4
V12

Veiligheid

Bij voltige staat veiligheid voorop. We leren je precies wat je moet doen als je je evenwicht dreigt kwijt te raken en hoe je een mooie afsprong kan maken zonder je te bezeren. D’n Hoef heeft het veiligheidscertificaat van de Stichting Veilige Paardensport wat betekent dat er verantwoord wordt gehandeld in een veilige omgeving. Ook worden bij D'n Hoef bijscholingen verzorgd voor voltigeleiders. Kijk maar eens naar dit filmpje op YouTube.

Stichting Veilige Paardensport

V11

Kosten

Leden van de voltigevereniging betalen 
€ 112,50- per kwartaal. Dit is inclusief de kosten voor een uitstapje en een groot feest vlak voor de zomervakantie.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de de voltigevereniging? Neem dan gerust contact met ons op. Wil je een proefles? Dat kan voor € 15,-.

Aanmeldformulier Voltigevereniging

Interesse in de Voltigevereniging? Meld je dan nu aan via onderstaand formulier. Zodra wij je aanmelding hebben ontvangen, nemen we contact met je op.